07.04.26

Czy w 2026 roku znajdziemy jakieś serwery bez pay to win ?

Ostatnio wróciłem do grania online i co się okazało. Dwa największe serwery okazały się kompletnym scamem. Postanowiłem poskakać po tych serwerach i sprawdzić jak to jest w rzeczywistości:
1. AnarchiaPL aktualnie gg.
To jest tak toksyczny serwer, że słów brakuje. Kompletne PTW. PTW do takiego stopnia, że jeśli wpłacasz chłopakom kasę unbana masz dosłownie w 2 tygodnie nawet jak lecisz na zmodyfikowanym kliencie. Oni tam dla kasy zrobią wszystko. Serwer ogólnie przepchany cheatami Liczy się tylko kasa. Bez kasy będziesz zwykłym botem tam.
2. RAPYPL aktualnie gg
Tu jest ciut lepiej, ale tylko ciut, bo pay to win jest takie samo. Ciekawa sprawa, bo Rapy i Anarchia mają ze sobą wiele wspólnego: gracze z banem z jednego idą grać na drugim i na odwrót.. Farsa jest do takiego stopnia, że na Rapach dają ogłoszenia na zasadzie " wymienię itemy z Rapów na Anarchii" i na odwrót .
3. Blokowo.pl
Ogólnie fajny serwer. Jednakże ich podpis [no PTW] to największe kłamstwo…gloryfikacja tych co wpłacają, że ich nicki wywalono na środku koło strefy AFK. Rekordziści zostawiają na sezon po 15 -20k
4.bfsmc.pl
Aż szkoda tego komentować. PTW oczywiście, ale tutaj dodatkowo właściciel to najgorszy cham jakiego widziałem. Tutaj spotkałem się z moim ulubionym wytłumaczeniem bana "Bo mogę"
5. Axelcraft.pl
Kiedyś bardzo dobry serwer prowadzony wcześniej przez dwóch dobrych graczy. Aktuanie po szybkim zakupiejuż nikt Cię nie dogoni w fame.
6. Crafted.pl
Stary polski serwer, był dobry, ale do wersji 1.21.1. Aktualnie się zatrzymał. Serwer dodatkowo przeżył kryzys po odejściu znanego Ytubera, bo wraz z nim odeszło 50% społeczności.
7.Keycore.PL
Nazwa dobra, bo właśnie słowo klucz -key to jest to na czym ten serwer się opiera. PTW
8.KrystalMC, UnitedCraft, XSkyblock... to samo - twoja kasa.
Jedyny serwer jaki spotkałem, który nie jest PTW to FlowerCraft.pl. Jednak różni się od innych ekonomią i na ten moment nie wiem jeszcze co o nim myśleć, bo go testuję. Jest na pewno autorski i nie kopią reszty. A wy macie jakieś swoje serwery warte uwagi, a nie wypisałem ich powyżej?Dajcie znać w komentarzach z krótkim opisem. Dobrze by było wiedzieć czy w 2026 roku są jeszcze serwery no PTW.
Dziękuję
Inne wpisy
Najlepszy serwer MINECRAFT DropSMP oraz EarthSMP w POLSCE Najlepszy serwer MINECRAFT w całej POLSCE Minecraft Bed Wars! Najlepszy serwer MINECRAFT w POLSCE Survival Minecraft 26.2 Praca szuka człowieka To najlepszy serwer MINECRAFT Pierwsza Edycja ASTRAMC ! ! ! ASTRAMC Popularny serwer Minecraft Fajny serwer Minecraft